Studiegids » Thuisstudies » Creatieve therapie

Creatieve therapie

Cursus Creatieve therapie: wat leert u? In de cursus Creatieve therapie maakt u allereerst kennis met de theoretische achtergronden van de behandelwijze. U leert de materialen en technieken kennen en leest hoe creatieve therapie wordt toegepast. Vervolgens legt de cursus uit hoe u creatieve uitingen als tekeningen, schilderijen en sculpturen interpreteert. Wat zeggen de vorm, het kleurgebruik en het gekozen onderwerp over de persoon? Waar zitten pijnpunten en hoe kunnen deze worden opgelost? De cursus Creatieve therapie biedt volop ruimte aan uw eigen ontwikkeling. Bij iedere les vindt u een studieopdracht die u instuurt naar uw docente. De feedback die u krijgt geeft u gedegen inzicht in uw eigen innerlijke processen. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen! Vanuit deze unieke eigen ervaring leert u het creatieve werk van anderen te interpreteren. Cursus Creatieve therapie: wat kunt u ermee? Creatieve therapie helpt mensen ingrijpende of traumatische gebeurtenissen te verwerken zonder dat zij er direct over hoeven te praten. Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Creatieve therapie biedt uitkomst door de eigen, unieke manier van communiceren. De cursus Creatieve therapie is bedoeld voor therapeuten, coaches, hulpverleners en anderen die creatieve therapie willen leren begrijpen en toepassen. Daarnaast is het studiemateriaal van grote waarde voor diegene die inzicht wil krijgen in zijn eigen, onbewuste emoties, gedachten en verlangens. Deze cursus kan niet worden vergeleken met een meerjarige hbo-bacheloropleiding tot Creatief therapeut. Door de lengte van een dergelijke opleiding is slechts een beperkt aantal mensen bekend met creatieve therapie en dat is jammer. Deze cursus kan een vierjarige opleiding natuurlijk niet vervangen, maar leert u wel op professionele, praktische en heldere wijze creatief therapeutische principes toepassen en interpreteren.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Onderwijs en Opvoeding
  • Subcategorie: Psychologie en pedagogiek
  • Studieniveau: mbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 445.00
  • Erkenning: Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Creatieve therapie van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Creatieve therapie van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Creatieve therapie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Creatieve therapie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Creatieve therapie. Heb je zelf ook ervaring met Creatieve therapie van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Creatieve therapie' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Creatieve therapie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Creatieve therapie te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Creatieve therapie volgen?

De studie Creatieve therapie kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Creatieve therapie?

Als je de studie Creatieve therapie wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 445.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Creatieve therapie?

De studie Creatieve therapie van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Creatieve therapie van Civas is mbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2021 om 14:56.

Bronnen: geen

Skip to content