Studiegids » Thuisstudies » ACT therapie

ACT therapie

Met deze ACT-opleiding leer je acceptance and commitment therapy professioneel inzetten bij jouw werk met cliënten. Waarom is mijn leven zo moeilijk? Hoe word ik gelukkiger? Wat houd me tegen om het leven te leiden dat ik écht wil leven? ACT is een nieuwe therapievorm die antwoord probeert te geven op dit soort ingrijpende levensvragen. Allereerst leer je wat acceptance and commitment therapy precies is en hoe je het inzet. De belangrijkste uitgangspunten, de filosofische grondslag en jouw rol als ACT-therapeut worden uitgebreid belicht. De kerngedachte van ACT is dat verzet tegen het onvermijdelijke ten koste gaat van het levensgeluk. De cursus gaat daarom uitvoerig in op het ontstaan van lijden en het belang van acceptatie. Doel van ACT is ervoor te zorgen dat mensen een rijker en meer zinvol leven leiden, terwijl ze de pijn die daarbij hoort leren aanvaarden. Beter omgaan met de perikelen van de geest, versterken van het welbevinden en het belang van zingeving staan dan ook centraal in de cursus acceptance and commitment therapy. Naast de bevordering van het algehele welzijn wordt ACT doeltreffend ingezet bij de behandeling van stoornissen. Er wordt dan ook intensief aandacht besteed aan hoe je ACT inzet bij depressie, woede, angststoornissen en chronische pijn. De opleiding bevat een compleet uitgewerkt behandelplan, zodat jij ACT eenvoudig kan inpassen in jouw therapeutische werk met cliënten. Met deze ACT-opleiding doe je de kennis en vaardigheden op om acceptance and commitment therapy op verantwoorde wijze toe te passen binnen jouw praktijk. Je geeft jouw cliënten de handvatten om een rijker en meer zinvol leven te leiden. Ook wanneer je ACT wilt gebruiken voor je eigen ontwikkeling, is deze cursus een aanrader. Veel mensen worstelen met belemmerende gedachten en emoties. ACT helpt hen om deze gedachten en emoties te accepteren en er op een gezonde manier mee om te gaan. Als therapeut, coach of hulpverlener kan jij ACT inzetten bij tal van mentale problemen. Niet met het doel om deze problemen te laten verdwijnen, maar om het welbevinden te vergroten. Meer weten over ACT? Lees hier ons blogartikel 'Voluit leren leven met ACT'.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Onderwijs en Opvoeding
  • Subcategorie: Psychologie en pedagogiek
  • Studieniveau: hbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 465.00
  • Erkenning: Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
  • Type Studie: Thuisstudie
ACT therapie van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over ACT therapie van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie ACT therapie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

ACT therapie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie ACT therapie. Heb je zelf ook ervaring met ACT therapie van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'ACT therapie' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over ACT therapie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over ACT therapie te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie ACT therapie volgen?

De studie ACT therapie kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie ACT therapie?

Als je de studie ACT therapie wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 465.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie ACT therapie?

De studie ACT therapie van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie ACT therapie van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2022 om 11:12.

Bronnen: geen

Skip to content