Studiegids » Thuisstudies » Acceptance and commitment therapy (ACT)

Acceptance and commitment therapy (ACT)

Cursus ACT: wat leert u? Met deze ACT-cursus leert u ACT professioneel inzetten bij uw werk met cliënten. Waarom is mijn leven zo moeilijk? Hoe word ik gelukkiger? Wat houdt me tegen om het leven te leiden dat ik écht wil leven? ACT is een nieuwe therapievorm die antwoord probeert te geven op dit soort ingrijpende levensvragen. Allereerst leert u wat ACT precies is en hoe u het inzet. De belangrijkste uitgangspunten, de filosofische grondslag en uw rol als ACT-therapeut worden uitgebreid belicht. Kerngedachte van ACT is dat verzet tegen het onvermijdelijke ten koste gaat van het levensgeluk. De cursus gaat daarom uitvoerig in op het ontstaan van lijden en het belang van acceptatie. Doel van ACT is ervoor te zorgen dat mensen een rijker en meer zinvol leven leiden, terwijl ze de pijn die daarbij hoort, leren aanvaarden. Beter omgaan met de perikelen van de geest, versterken van het welbevinden en het belang van zingeving staan dan ook centraal bij acceptance and commitment therapy. Naast de bevordering van het algehele welzijn, wordt ACT doeltreffend ingezet bij de behandeling van stoornissen. Er wordt dan ook intensief aandacht besteed aan hoe u ACT inzet bij depressie, woede, angststoornissen en chronische pijn. De opleiding bevat een compleet uitgewerkt behandelplan, zodat u ACT eenvoudig kunt inpassen in uw therapeutische werk met cliënten. Cursus ACT: wat kunt u ermee? Met deze opleiding doet u de kennis en vaardigheden op om ACT op verantwoorde wijze toe te passen binnen uw praktijk. U geeft uw cliënten de handvatten om met ACT een rijker en meer zinvol leven te leiden. Ook wanneer u ACT wilt gebruiken voor uw eigen ontwikkeling, is deze cursus een aanrader. Veel mensen worstelen met belemmerende gedachten en emoties. ACT helpt hen om deze gedachten en emoties te accepteren en er op een gezonde manier mee om te gaan. Als therapeut, coach of hulpverlener kunt u ACT inzetten bij tal van mentale problemen. Niet met het doel om deze problemen te laten verdwijnen, maar om het welbevinden te vergroten. Deze cursus is erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 4, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); 56 PE-punten en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Onderwijs en Opvoeding
  • Subcategorie: Psychologie en pedagogiek
  • Studieniveau: hbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 445.00
  • Erkenning: Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Acceptance and commitment therapy (ACT) van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Acceptance and commitment therapy (ACT) van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Acceptance and commitment therapy (ACT) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Acceptance and commitment therapy (ACT) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Acceptance and commitment therapy (ACT). Heb je zelf ook ervaring met Acceptance and commitment therapy (ACT) van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Acceptance and commitment therapy (ACT)' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Acceptance and commitment therapy (ACT)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Acceptance and commitment therapy (ACT) te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Acceptance and commitment therapy (ACT) volgen?

De studie Acceptance and commitment therapy (ACT) kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Acceptance and commitment therapy (ACT)?

Als je de studie Acceptance and commitment therapy (ACT) wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 445.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Acceptance and commitment therapy (ACT)?

De studie Acceptance and commitment therapy (ACT) van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Acceptance and commitment therapy (ACT) van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2021 om 14:56.

Bronnen: geen

Skip to content