Studiegids » Studieverenigingen » Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam

Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam

Via, kort voor Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam, is de studievereniging voor bachelor- en masterstudenten Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze leden van alle gemakken voorzien worden om hun studietijd zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit doen we door activiteiten en faciliteiten te bieden op academisch, sociaal en professioneel gebied.

Zo kun je bij ons je studieboeken kopen met korting en organiseren we klaarstoommiddagen voor tentamens, bijlessen, workshops en lezingen. Ben je je aan het oriënteren op je carrière, of ben je op zoek naar een baan? via organiseert inhousedagen, bedrijvenmarkten, netwerkborrels en meer met bedrijven en in de vacaturebank kun je vacatures van alle soorten vinden.

Daarnaast is het natuurlijk minstens net zo belangrijk om van je studietijd te genieten op informeel gebied. Ook daar is via een prima plek voor: Iedere donderdagmiddag vanaf 17:00 kun je in de Brainwave komen genieten van koude biertjes (en een hele hoop andere drankjes) met andere leden en studiegenoten om je studiestress even te vergeten.

Onze verenigingskamer, liefkozend “de Kelder” genoemd, bevindt zich in kamer A0.10 op de begane grond van het Science Park. De Kelder is iedere werkdag open van 08:45 tot 22:00 en er zijn altijd mensen aanwezig om je te helpen met vragen of problemen. In de kelder kun je gratis koffie en thee halen en kun je drankjes en snacks kopen. We hebben een grote kast vol met bord- en videospellen en het is er bijna altijd gezellig druk, dus je hoeft je nooit te vervelen!

Informatie over Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:06-08-2001
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Informatiewetenschappen aan de UvA
Aantal leden/contribuanten:1800
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Brainwave, Science Park 904
Bestuur / kantoorlocatie:A0.10, Science Park 904
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Ma t/m vr van 8:45 tot 22:00
Prijs contributie:20

Geschiedenis

Via is ontstaan uit een fusie tussen twee verenigingen: WEIS en Panta Rhei.

Op 1 september 1953 werd de AVNS (Amsterdamse Vereniging van Natuurkunde Studenten) opgericht. Op 25 juni 1979 werd de vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In 1989 is de naam van de vereniging veranderd in Vereniging voor Wiskunde en Informatica-studenten (WEIS).

Panta Rhei werd op 10 juli 1991 opgericht door Christel de Vries en Lars de Vries. De studievereniging was bedoeld voor informatiekundigen die studeerden aan de Universiteit van Amsterdam. Tussen 1995 en 1996 is Panta Rhei een jaar lang opgeheven geweest, alvorens weer opgericht te worden in januari 1997.

Op 6 augustus 2001 vormde Panta Rhei samen met WEIS de via.

Activiteiten

Via organiseert veel andere grote en kleine activiteiten. Zo hebben we praktisch wekelijks kleine activiteiten als lasergamen, LAN-parties, game-avonden, Walibi-tripjes, etc. Een aantal keer per jaar organiseren we grote evenementen als studiereizen, weekenden, congressen en feesten. Alle aankomende activiteiten zijn te vinden op onze website.

Missie & Visie

Simpelweg om het leven als informatiewetenschappen student zo makkelijk en leuk mogelijk te maken!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2020 om 12:33.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud