Studiegids » Studieverenigingen » Stichting Asklepios Maastricht

Stichting Asklepios Maastricht

Asklepios is de studievereniging voor alle studenten van de masteropleiding Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO). Dankzij de kleinschaligheid van deze opleiding, bestaat de studievereniging uit ongeveer 200 leden. De vereniging organiseert educatie-, carrière- en ontspanningsgerichte activiteiten voor haar studenten en focust zich daarnaast op haar alumni. Asklepios is er voor én door studenten en is er daarom ook om de studie te vergemakkelijken, door de activiteiten die worden georganiseerd of door de hulp die zij haar studenten kan aanbieden.

Informatie over Stichting Asklepios Maastricht

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Stichting Asklepios Maastricht. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:13-02-2009
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de masteropleiding Arts-Klinisch Onderzoeker
Url website:website
Stad:Maastricht

Geschiedenis

De vereniging is opgericht op 13-02-2009 door A-KO student Ali Sabrkhany. Hij was daarmee ook de eerste voorzitter van Asklepios.

Activiteiten

Onder het bestuur van AsKlepiOs vallen de educatiecommissie (EducaCie), de activiteitencommissie (AcCie) en de galacommissie (GalaCie). De EducaCie organiseert allerlei educatieve activiteiten zoals een dermatologie lezing of een specialisten speeddate. De AcCie zorgt op hun beurt weer voor de ontspanning dankzij bijvoorbeeld hun VGT-diners die na elke voortgangstoets (VGT) worden gehouden. De GalaCie organiseert het jaarlijkse A-KO gala aan het einde van het collegejaar.

Missie & Visie

De missie van Asklepios kan worden geschaald onder drie pijlers. Ten eerste organiseert Asklepios educatie-, carrière- en ontspanningsgerichte activiteiten voor studenten van de masteropleiding Arts-Klinisch Onderzoeker. Ten tweede richt de vereniging zich met haar alumnibestand ook op de carrière en mogelijkheden na de A-KO. Ten slotte is de vereniging ook het aanspreekpunt voor overige zaken waar A-KO studenten mee kampen en probeert de vereniging de studie te vergemakkelijken door praktische handvatten te bieden.
De visie van Asklepios is om in de toekomst meer te focussen op het organiseren van nieuwe activiteiten waar studenten aangeven behoefte aan te hebben en daarnaast het contact tussen huidige A-KO studenten en A-KO alumni te versterken en te benutten van beide kanten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:29.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud