Studiegids » Studieverenigingen » Medische Faculteit der Amsterdamsche studenten (MFAS)

Medische Faculteit der Amsterdamsche studenten (MFAS)

De MFAS een van de grootste studieverenigingen van Amsterdam, met 2500 leden en 200 actieve leden van de UvA. De MFAS heeft een eigen boekenwinkel, een eigen bar (de Epsteinbar) en een eigen verenigingsblad.

De MFAS houdt zich bezig met het verlenen van diensten voor haar leden. We verkopen samenvattingen en medische instrumenten via de boekenservice. Daarnaast houden we ons bezig met het verbeteren van het onderwijs en organiseren we jaarlijks een congres. En als laatste zijn we ook voor de ontspanning. Iedere donderdag is onze eigen bar open om een gezellige borrel te houden voor onze leden, we organiseren 4 feesten per jaar en ieder jaar wordt een een buitenlandse reis georganiseerd.

Daarnaast kunnen mensen via de MFAS in contact komen met mensen die hun interesses delen, zodat verschillende dingen die niet mogelijk zijn in je eentje, toch gerealiseerd kunnen worden.
De Epsteinbar, onze gezellige bar in het AMC, wordt ook geheel draaiende gehouden door MFAS-leden en elke donderdag wordt hier een studentenborrel gehouden.

Om dit alles te kunnen bewerkstelligen en organiseren heeft de MFAS meer dan twintig commissies die zich hiermee bezig houden en al deze commissies vallen onder het MFAS-bestuur.
De MFAS is dus letterlijk vóór en dóór studenten: zonder deze studenten zou er geen MFAS zijn. De MFAS hoopt dat ze door middel van haar activiteiten, zowel op het gebied van onderwijs en dienstverlening als op het gebied van ontspanning, een nuttige, maar zeker ook een plezierige bijdrage levert aan de studietijd van de Geneeskunde- en MIK-studenten.

Informatie over Medische Faculteit der Amsterdamsche studenten (MFAS)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Medische Faculteit der Amsterdamsche studenten (MFAS). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:19 mei 1896
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Geneeskunde en Medische Informatiekunde studenten aan de UvA
Aantal leden/contribuanten:2500
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:De Epsteinbar
Bestuur / kantoorlocatie:De MFAS-kamer in het AMC
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdag van 16:30u tot 22:30u

Geschiedenis

De MFAS is opgericht op 19 mei 1896 in de Kersentuyn op het Rembrandtplein te Amsterdam. Al langer bestond er een verband van een groep geneeskundestudenten die lid waren van het Amsterdamsche Studenten Corps (ASC/AVSV), maar op die bewuste dag besloten zij onafhankelijk van het corps verder te gaan onder de naam Medicinae Studiosorum Societas (later MFAS). Hiermee was de oprichting van de eerste Geneeskunde studentenvereniging een feit.

Activiteiten

De MFAS organiseert vele activiteiten over het gehele jaar. Zo hebben we iedere donderdag in borrel in de Epsteinbar, een aantal feesten, onderwijsgerichte activiteiten, een wintersportreis en een buitenlandse reis. Dit wordt allemaal geregeld door studenten en voor studenten. De MFAS telt meer dan 20 commissies om deze mooie activiteiten neer te zetten.

Missie & Visie

De missie en vissie van de MFAS is het verlenen van diensten aan de leden, door middel van verkoop van boeken en medische instrumenten. Daarnaast willen we doormiddel van de jaarvertegenwoordigingen en verschillende overleggen met blokcoördinatoren etc. het onderwijs verbeteren. En als laatste zijn we er natuurlijk voor de ontspanning van onze leden. Door middel van het organiseren van borrels en verschillende activiteiten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:48.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud