Studiegids » Studieverenigingen » International Federation of Medical Students’ Associations – Nijmegen (IFMSA-Nijmegen)

International Federation of Medical Students’ Associations – Nijmegen (IFMSA-Nijmegen)

IFMSA-Nijmegen is een internationale medische studentenorganisatie voor en door (medisch georiënteerde) studenten. Wij zetten ons op lokaal, nationaal en internationaal niveau in voor de bewustwording en verbetering van Global Health, en richten ons op de ontwikkeling van toekomstige (zorg)professionals. IFMSA heeft ruim 1,3 miljoen (medisch) studentleden uit ruim 125 landen, waarbij IFMSA de stem van medische studenten vertegenwoordigt bij organisaties als de World Health Organisation, United Nations en World Medical Association. Wij als IFMSA-Nijmegen, onderdeel van IFMSA-the Netherlands, zijn hierbij de stem van de Nijmeegse studenten en precies hierom luidt ons motto: “think globally, act locally”!

Wij zetten ons in voor de maatschappij en verschillende aspecten van Global Health door middel van onze werkgroepen, die elk een eigen thema en een eigen visie hebben. Deze worden nagestreefd door het organiseren van verschillende activiteiten, zoals cursussen, buitenlandstages, bewustzijnsacties en nog vele andere mogelijkheden.

Binnen IFMSA-Nijmegen hebben we de volgende werkgroepen:
– Werkgroep Medisch Onderwijs
– Werkgroep Public Health
– Werkgroep Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten
– Werkgroep Mensenrechten en Vrede
– Werkgroep Kindereducatie en Gezondheid
– Werkgroep Klinische Meeloopstages en Onderzoekstages

Informatie over International Federation of Medical Students' Associations - Nijmegen (IFMSA-Nijmegen)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van International Federation of Medical Students' Associations - Nijmegen (IFMSA-Nijmegen). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:15-12-2009
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Medisch georiënteerde studenten
Aantal leden/contribuanten:100
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Faculteit der Medische Wetenschappen, Nijmegen
Stad:Nijmegen

Geschiedenis

The International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) is in 1951 opgericht in Kopenhagen. Na de Tweede Wereldoorlog zagen geneeskundestudenten uit verschillende landen het belang van internationale samenwerking in en besloten tot het oprichten van een internationaal netwerk. Nederland was één van de medeoprichters van IFMSA. De organisatie is vandaag de dag uitgegroeid tot een internationale organisatie die ongeveer 1,3 miljoen medisch studenten uit 125 landen op alle continenten
vertegenwoordigt. Meer dan 10.000 geneeskundestudenten zijn actief betrokken bij IFMSA en organiseren daarbij activiteiten, projecten en uitwisselingen rondom het overkoepelende thema ‘Global Health’. IFMSA is verbonden aan de Verenigde Naties als een non-politieke en non-profit organisatie en wordt sinds 1969 erkend door de World Health Organization als het officiële internationale forum voor medisch studenten. Er
wordt contact onderhouden en samengewerkt met organisaties als World Health Organisation (WHO), The Joint United Nations Programme on HIV and AIDS (UNAIDS) en de Association for Medical Education in Europe (AMEE). Voor meer informatie over deze internationale organisatie zie www.ifmsa.org.

In Nederland heeft de organisatie sinds het begin in 1951 ook veel veranderingen ondergaan. In 1976 besloot DMSA (Dutch Medical Students’ Association) zichzelf op te heffen wegens interne problemen. In 1980 werd de vereniging zoals we die nu kennen officieel opgericht en geregistreerd onder de naam NeMSIC (The Netherlands Medical Students’ International Commission). Sinds eind jaren ‘90 draagt de organisatie de
naam IFMSA-NL, oftewel International Federation of Medical Students’ Associations – the Netherlands. IFMSA-Nijmegen is sinds 2009 onderdeel van IFMSA-NL.

Activiteiten

Als lid van IFMSA-Nijmegen ben je lid van een of meerdere commissies. Als commissie organiseer je evenementen en activiteiten. Hiervoor vergader je met de rest van je commissie en zorg je op de dag van het evenement zelf dat alles goed loopt. Ook is het mogelijk om je als peer aan te melden bij IFMSA-Nijmegen. Als peer kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld berendokter te spelen met kinderen in het ziekenhuis of lessen seksuele voorlichting te geven. Zo kun je bij IFMSA-Nijmegen zelf kiezen wat je zelf leuk vind en waar je jezelf in wilt ontwikkelen.

Missie & Visie

IFMSA-Nijmegen streeft ernaar medisch georiënteerde studenten te verenigen voor Global Health
en hen de benodigde waarden, kennis en vaardigheden te geven om hieraan bij te dragen binnen de gezondheidssector en de maatschappij. IFMSA-Nijmegen vormt een platform voor medisch georiënteerde studenten in heel Nederland en verenigt hen in lokale, nationale en internationale initiatieven welke impact hebben op de samenleving, persoonlijke groei stimuleren en bijdragen aan de diverse aspecten van Global Health.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2020 om 15:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud