Studiegids » Studieverenigingen » Historische Studievereniging Leiden (HSVL)

Historische Studievereniging Leiden (HSVL)

De Historische Studievereniging Leiden is er voor alle geschiedenisstudenten aan de Leidse universiteit. Wij organiseren vele mooie en diverse activiteiten voor de studenten.

Informatie over Historische Studievereniging Leiden (HSVL)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Historische Studievereniging Leiden (HSVL). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1989
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Geschiedenisstudenten uit Leiden
Aantal leden/contribuanten:900
Url website:website
Stad:Leiden

Geschiedenis

In 1989 werd de HSVL opgericht uit een samensmelting van verschillende historische disputen die teruggaan tot de negentiende eeuw.

Activiteiten

De HSVL is een van de actiefste studieverenigingen van Leiden. De commissies van de HSVL organiseren verschillende educatieve activiteiten, maar ook gave feesten en borrels. Zo hebben we een jaarlijks symposium met bijzondere sprekers, maar ook een geweldig gala. Daarnaast gaan we met de vereniging vaak op pad in binnen- en buitenland. Zo hebben we twee kleine reizen en een grote reis per jaar, naast verschillende excursies naar steden in Nederland en daarbuiten. Al deze mooie activiteiten worden door onze vele commissies georganiseerd.

Missie & Visie

Met onze activiteiten hopen wij geschiedenisstudenten een verrijking voor hun studie en studentenleven te geven. Hierbij met een mooi evenwicht tussen educatieve activiteiten en feesten.

1 Reactie

Klik hier om te reageren


  • Geweldige studievereniging die als geen ander studie met gezelligheid kan verbinden! Echt een verrijking voor alle geschiedenis studenten in Leiden.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 01:15.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud