Studiegids » Studieverenigingen » De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch

Onze verenigingskamer, genaamd de Flesschekamer, is dagelijks van 9:00 tot 18:00 geopend en men kan hier gratis koffie, thee en limonade halen. Verder is dit waar het bestuur van 6 mensen bijna fulltime aan het werk is, en zijn er vaak leden aan het relaxen of commissiewerk aan het doen. Wekelijks worden er twee of drie avonden in de week activiteiten georganiseerd, wat voornamelijk gebeurt in de FooBar aan het andere eind van de gang.

Informatie over De Leidsche Flesch

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van De Leidsche Flesch. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:25 april 1923
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica
Aantal leden/contribuanten:2093
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:FooBar, Snellius gebouw
Bestuur / kantoorlocatie:Flesschekamer, kamer 301, Snellius gebouw
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke donderdag 17:00 - 23:00 Onregelmatig op andere avonden
Prijs contributie:35

Geschiedenis

De Leidsche Flesch werd opgericht in 1923 door Paul Ehrenfest. Samen met een aantal vrienden wilde hij een plaats hebben voor bètastudenten om samen te komen om zich meer in de stof te verdiepen door lezingen en debatten. Ze noemden de vereninging naar de Leidse fles, het eerste type condensator die in 1746 in Leiden is uitgevonden. Lange tijd bleef de vereniging klein met enkele tientallen leden, en de vereniging is zelfs meerdere malen bijna uitgestorven. Gelukkig werd De Leidsche Flesch steeds weer gered door enthousiasme vanuit een kleine groep leden (bijvoorbeeld erelid prof. Jo Hermans), en hebben we mogen groeien tot de enorme 2100 leden die we nu hebben. Nu kijken we alweer uit naar ons 100-jarig bestaan in 2023. Een meer uitgebreide geschiedenis van DLF is te lezen op onze website: www.defles.ch/p/geschiedenis.

Activiteiten

Educatief: Studiereis, eerstejaarsreis, wekelijkse lunchlezing, workshops, ICT avonden, symposium, Leidsch Kampioenschap Programmeren (een voorronde voor het BAPC), excursies.
Bedrijven: bedrijvenborrel, bedrijvendiner, lunch- en borrellezingen, inhousedagen, workshops.
Gezelligheid: Pubquizzes, feesten, borrels, eerstejaarsweekend, ledenweekend, spellenavonden, sportactiviteiten.
Overig: Barbecues, zeilweek, alumniactiviteiten, tostilunches.

Missie & Visie

De Leidsche Flesch heeft als hoofddoelen bijdragen aan het contact tussen leden en de wetenschap en het bijdragen aan contact tussen de leden onderling. We organiseren educatieve activiteiten zoals onze wekelijkse lunchlezing, een symposium en student-docentactiviteiten, maar ook gezelligheidsactiviteiten zoals pubquizzen, feesten en spelletjesavonden. Verder hebben we ieder jaar een aantal grote evenementen: een eerstejaarsreis, een studiereis, een eerstejaarsweekend en een ledenweekend. Dit alles wordt niet alleen door het bestuur gedaan; we hebben ruim 30 commissies waar in totaal ongeveer 150 leden in actief zijn.
Wij bevorderen we ook het contact tussen onze leden en het bedrijfsleven. In samenwerking met bedrijven organiseren we lezingen, workshops en inhousedagen. Zo komen veel van onze leden uiteindelijk in het bedrijfsleven terecht.

Overige Informatie

We hebben contact met zusjes door het hele land; we zijn deel van meerdere overlegorganen zoals het VerO (verenigingsoverleg binnen onze faculteit), het StOP (voor alle studieverenigingen in Leiden), het SPIN (overleg tussen natuurkundeverenigingen door het hele land) en het WISO (overlegorgaan voor wiskunde en informatica door het hele land. Ook maken wij deel uit van het bestuur van het SNIC, de stichting die jaarlijks een informaticacongres organiseert waar rond de 600 studenten heen komen. In 2010 en 2014 is dit congres door een commissie van DLF georganiseerd.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 oktober 2019 om 17:07.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud