Studiegids » Studentenverenigingen » Navigators Studentenvereniging Zwolle

Navigators Studentenvereniging Zwolle

Navigators Studentenvereniging Zwolle is een christelijke studentenvereniging in Zwolle. Wij zijn een enthousiaste groep studenten die diepgang en gezelligheid combineren. We houden van feestjes en goede gesprekken. Ons motto is ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Dat is waar we voor gaan!
Iedereen wordt aan het begin van het jaar ingedeeld in een kringhuis. Met deze groep van ongeveer 20 mensen trek je intensief op. Een keer in de twee weken heb je op donderdag, in je kringhuis, een kringavond. De andere donderdag breng je door met de hele vereniging. Dan komen we bij elkaar in de Opstandingskerk voor de Algemene Avond. We zingen een aantal liederen en nodigen een spreker uit. Na de AA of de kringavond gaan we naar het Vliegende Paard waar we elkaar ontmoeten, napraten, borrelen en een dansje wagen.

Informatie over Navigators Studentenvereniging Zwolle

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Navigators Studentenvereniging Zwolle. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Christelijk
Datum opgericht:14 januari 1993
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Iedere student in Zwolle
Koepelorganisatie / netwerk:Navigators Studenten Verenigingen (NSV)
Huidige ledenaantal:320
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Het Vliegende Paard
Stad:Zwolle
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Iedere donderdagavond is vanaf 22.30u de borrel in onze kelderbar aan!
Jaarlijkse contributie:90
Ontgroening:Ja


Geschiedenis van de vereniging

Dawson Trotman was begin dertiger jaren de oprichter van Navigators in de VS. Hij startte zijn werk onder mariniers. (Vandaar ook Navigators). Na de tweede wereldoorlog verspreidde de beweging zich ook buiten de VS.
In de jaren ’80 en ’90 wordt het initiatief genomen om het werk in Rotterdam om te zetten naar een studentenvereniging. NSR groeit enorm en andere steden volgen.
In 1994 wordt NSZ opgericht.

Activiteiten:

Bij NSZ verveel je je niet gauw. We starten het jaar met het noviciaat. Dit is de ontgroening voor de eerstejaars. Als ouderejaars kun je mee om bepaalde taken op dit noviciaat te vervullen. Na het noviciaat volgt in september de KennisMakingsTijd, iedere dinsdag en donderdag een activiteit. De KMT wordt afgesloten met een mooi IntroKamp met de hele vereniging. Vanaf oktober is er iedere donderdagavond een activiteit. Of je hebt een Kringavond waar je bijbelstudie doet of er is een Algemene Avond. Soms is het tijd om je stem te laten horen en is er een Algemene Ledenvergadering. 14 januari is de vereniging jarig. Dit vieren we door met de hele vereniging samen te eten. Daarnaast pakken we uit met een schitterende feestweek en een groot verjaardagsfeest in de vorm van een gala. Ook onderneem je activiteiten met je kringhuis: twee keer per jaar een weekend weg, een vrouwenweekend, een mannenweekend en als het kan, dan wordt het jaar afgesloten met een kringhuisvakantie. Bij NSZ verveel je je niet gauw!

Missie & Visie

De visie van NSZ is: “Elke student in Nederland in ontmoeting met Jezus brengen en hen uitdagen om Hem te volgen zodat hun leven bijdraagt aan het zichtbaar worden van Zijn koninkrijk in alle aspecten van de maatschappij.” En de hierbij behorende missie is: “Leiders helpen om dagelijks met Jezus te leven en net als Hij discipelen te maken die discipelen maken.”.

Overige Informatie

Elk lid van NSZ zit in een kringhuis. Ieder kringhuis bestaat uit verschillende kringen. Eens per twee weken komt het kringhuis bij elkaar en wordt er eerst samen gegeten. Jouw kringhuis is je vaste plek, dé groep mensen met wie je het meest optrekt. Het is een groep waarin je vaak waardevolle vriendschappen kunt opbouwen.
Kringhuizen organiseren zelf ook activiteiten. Denk aan kringhuisweekenden, spelletjesavonden en borrels.
NSZ is onderverdeeld in dertien kringhuizen en elk daarvan heeft een eigen identiteit. Deze kringhuizen zijn allemaal te vinden op onze site!

Als NSZ’er kun je deelnemen aan commissies. Bijvoorbeeld de DiesCie (voor het organiseren van de diesweek en het gala), de OrganisaCie (voor het organiseren van activiteiten), de PromoCie (voor het maken en verspreiden van promotiemateriaal) enzovoort. Binnen deze commissies kun je je onder andere ontwikkelen op het gebied van leidinggeven, samenwerken en delegeren. Ook zoeken we ieder jaar naar leidinggevenden voor de kringhuizen. We verwachten van elk lid dat hij/zij zich inzet, dit kan ook zijn door taken te doen zoals: koffie schenken, een flyer maken, NSZ promoten en sponsoring regelen.

NSZ is onderdeel van Navigators Studenten Verenigingen (NSV), de landelijke organisatie waar alle Navigators studentenverenigingen onder vallen. Alle verenigingen samen organiseren landelijke activiteiten, zoals het NSV Songfestival, de NSV Sportdag en het NSV Focusweekend. Kijk voor meer informatie op de website van NSV.

NSZ is lid van het SOOZ. Het SOOZ staat voor het Studenten Overleg Orgaan Zwolle en behartigt de belangen van de Zwolse student naar de buitenwereld: zowel van de georganiseerde als de individuele student. SOOZ een vereniging. Kijk voor meer informatie op de website van SOOZ.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 14:46.

Bronnen: geen

Skip to content