Studiegids » Studentenverenigingen » Leidse Vereniging voor Japanse Popcultuur “Nakama” in Leiden

Leidse Vereniging voor Japanse Popcultuur “Nakama” in Leiden

In één zin is LVJP Nakama is een pas opgerichte, informele en vrijblijvende Leidse studentenvereniging voor fans van anime en manga.

In iets meer zinnen zijn wij een vrij nieuwe studentenvereniging in Leiden, die is opgericht door mijzelf samen met enkele goede vrienden. Wij hebben Nakama opgericht met het doel een thuis te bieden aan Leidse studenten die van anime en manga houden. Een plek waar ze ongestoord samen kunnen lachen en kletsen over hun series en boeken.
De vereniging is hierbij zo vrijblijvend mogelijk gestructureerd. Wij willen niemand verplichten om naar onze borrels te komen omdat ze lid zijn. Kom gewoon langs wanneer jij er zin in hebt.

Informatie over Leidse Vereniging voor Japanse Popcultuur "Nakama"

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Leidse Vereniging voor Japanse Popcultuur "Nakama". Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Type vereniging:Culturele vereniging
Datum opgericht:20 mei 2019
Status vereniging:Actief
Doelgroep / instituut:Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden
Koepelorganisatie / netwerk:-
Huidige ledenaantal:49
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:-
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Om de week op donderdag van 19:00 tot 23:00. Check https://lvjp.nl/activiteiten/ voor de borrel planning en meer informatie.
Jaarlijkse contributie:30
Ontgroening:Nee


Geschiedenis van de vereniging

In april van 2019 waren ikzelf (Kees Vaes) en Jazzlyn Tan samen aan het praten over anime, en hadden het hierbij erg naar ons zin. Wij hadden het er over hoe lastig het kan zijn om anime fans te vinden in het dagelijks leven en hoe jammer wij het vonden dat er geen plek voor anime fans was in Leiden. We grapte toen dat we misschien zelf maar eens een studentenvereniging moesten oprichten.
Een maandje later werd LVJP Nakama opgericht als eerste Leidse studentenvereniging voor fans van anime en manga. In de eerste maanden van haar bestaan groeide Nakama velen malen sneller dan oorspronkelijk verwacht. Het lijkt er op dat anime fans nu toch eindelijk een plek hebben gevonden in Leiden.

Activiteiten:

LVJP Nakama organiseert activiteiten in het thema van Japanse popcultuur. De meest voorkomende hiervan zijn de borrels, waarbij Japanse spelletjes uit de kast worden getrokken, stapels manga klaarliggen en er een anime of game op de beamer wordt gegooid.
Af en toe doen we dan nog wat speciale activiteiten tussendoor. Zo zou je je knutselkunsten kunnen testen op een cosplay workshop of je zangkunsten laten horen op een karaoke avond.

Missie & Visie

LVJP Nakama hoopt een thuis te kunnen bieden voor de fans van anime en manga die in Leiden studeren. Toen ik in Leiden begon te studeren was er geen studentenvereniging voor anime fans en dat is iets wat ik toen miste. Daarom willen wij er nu voor zorgen dat deze er wel is voor nieuwe studenten en dat elke anime fan die in Leiden studeert een plek heeft om over zijn favoriete shows te praten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 17 februari 2020 om 15:31.

Bronnen: geen

Skip to content