Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Pedagogiek (Bachelor) – Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen – Groningen

Pedagogiek (Bachelor) – Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen – Groningen

De hbo bachelorstudie Pedagogiek is gericht op vraagstukken over opvoeding en onderwijs. Een pedagoog richt zich op alle situaties waarin de ontwikkeling van jonge mensen wordt bedreigd. Je begeleidt en ondersteunt kinderen en jongeren en hun ouders. Ook houd je je bijvoorbeeld bezig met de coördinatie van en voorlichting over onderwijs en opvoeding.

Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen, Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen, Groningen in Groningen.

7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Pedagogiek.

Categorie: Onderwijs en Opvoeding | Psychologie en counselling Opleider: NTI

Pedagogiek voor de onderwijsassistent is een onderdeel uit de mbo-opleiding Onderwijsassistent. Deze cursus leert je alles over de ontwikkeling van kinderen. Je leert o.a. veel over gedrags- en leerproblemen en hoe je hier mee om kunt gaan. Wil jij in drie maanden tijd alles weten over...

Categorie: Gezondheid | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek / Opvoedkunde Ben je net vader of moeder geworden of heb je in je werk te maken met jonge kinderen? In de opleiding Pedagogiek / Opvoedkunde leer je alles over opvoeding en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van een kind. Wanneer je ......

Categorie: STAP, Kinderen & Opvoeding | STAP, Kinderen & Opvoeding Opleider: Laudius

Ben je geïnteresseerd in pedagogiek en wil je meer weten over opvoedkunde? Sta je voor de uitdaging om kinderen te gaan opvoeden, kennis door te geven of wil je jouw blik beroepsmatig verruimen? Wil je weten welke pedagogische hulpmiddelen er zijn ? Heb je belangstelling voor de samenhang tussen pedagogiek,...

Categorie: Gezondheid | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Kinderen met problemen helpen? Volg de cursus OrthopedagogiekOrthopedagogen helpen kinderen, hun ouders en andere mensen zoals leerkrachten. De hulp bestaat uit opvoedkundige zorg voor kinderen met gedragsproblemen, psychische stoornissen en aangeboren aandoeningen. De orthopedagoog is er voor kinderen die...

Categorie: Onderwijs en Opvoeding | HBO-programma's Opleider: NTI

Wil jij inzicht krijgen in de sociale ontwikkeling van het kind? Wil je probleemsituaties leren signaleren en een preventieplan leren opzetten? Dan is het kort hbo-programma Pedagogiek van NTI iets voor jou! Je leert onder meer over pedagogische ideeën en praktijken en de wisselwerking hiertussen. In...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Pedagogiek.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Pedagogiek (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 10 studenten gestemd op de opleiding Pedagogiek. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 10.0% een 2, 0.0% een 3, 80.0% een 4 en tot slot heeft 10.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

  • Gemiddelde 7.8 / 10
  • Sfeer 8.2 / 10
  • Docenten 8.1 / 10
  • Toetsing en informatie 7.7 / 10
  • Studiefaciliteiten 6.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 10.0%
3 / 5 0.0%
4 / 5 80.0%
5 / 5 10.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Pedagogiek (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

laag

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Pedagogiek. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Docenten basisonderwijs1.4% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs1.4% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Docenten speciaal onderwijs1.7% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Overheidsambtenaren1.7% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Kinderverzorgers14.9% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Onderwijsbegeleiders en -adviseurs3.0% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Onderwijsassistenten3.9% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Psychologen4.4% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Sociaal werkers, groeps- en woonbegeleiders48.8% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Maatschappelijk werkers en specialistische sociale hulpverleners8.5% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Pedagogiek van Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Pedagogiek dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Pedagogiek Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Pedagogiek. Heb je zelf ook ervaring met Pedagogiek van Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Pedagogiek (deeltijd) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!

Veelgestelde Vragen over Pedagogiek

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Pedagogiek te volgen bij Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Pedagogiek volgen?

De opleiding Pedagogiek kun je onder andere bij Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen in Groningen volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Pedagogiek?

De opleiding Pedagogiek van Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Pedagogiek, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Grote Rozenstraat 38
9712 TJ, Groningen
Groningen

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud