Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Opleiding tot Verpleegkundige – Duaal

Opleiding tot Verpleegkundige – Duaal

De hbo bachelorstudie tot Verpleegkundige leidt op tot het beroep van verpleegkundige. Je leert welke verpleegkundige zorg de patiënt nodig heeft en hoe je die zorg (in complexere situaties) verleent en volgens een verpleegplan uitvoert. De verpleegkundige zorg is patiëntgericht en wordt vastgesteld in overleg met de patiënt en zijn familie. Daarnaast houd je je bezig met zorgprogramma's, verpleegbeleid, kwaliteitszorg, zorgvernieuwing en deskundigheidsbevordering.

Deze opleiding is te volgen als duaal, voltijd, deeltijd.

HZ University of Applied Sciences Vlissingen

Deze opleiding kun je volgen bij HZ University of Applied Sciences Vlissingen in Vlissingen.

 • Niveau: HBO
 • Soort opleiding: Bachelor
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Duaal
 • Titel: Bachelor of Science
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Je studieloopbaan bij de HZ begint met een studiekeuzecheck. Nog voor het schooljaar begint, wordt je uitgenodigd om naar de hogeschool te komen om deel te nemen aan de studiekeuzecheck. Het centrale onderdeel van de studiekeuzecheck is het studiekeuzegesprek. Dit is een individueel gesprek van 30 tot 45 minuten met een docent van de opleiding waarvoor je kiest. Tijdens dit gesprek worden jouw verwachtingen en talenten en het aanbod en de verwachtingen van de opleiding besproken. Ga goed voorbe…. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige, die je kunt volgen bij HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze hbo-opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding34 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 19 eerstejaars
 • Eerstejaars man 0%
 • Eerstejaars vrouw 100%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige (duaal). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete

Voor het gemiddelde cijfer van deze duaal opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van hebben studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

87%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot Verpleegkundige (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Oordeel van afgestudeerden

87%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


test

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Verpleegkundigen (geen cordinerende of specialistische taken)31.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Gespecialiseerd verpleegkundigen en verpleegkundig cordinatoren60.8% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot Verpleegkundige van HZ University of Applied Sciences in Vlissingen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot Verpleegkundige dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot Verpleegkundige Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot Verpleegkundige. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot Verpleegkundige van HZ University of Applied Sciences, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige (duaal) in Vlissingen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Vlissingen!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot Verpleegkundige

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot Verpleegkundige te volgen bij HZ University of Applied Sciences:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige volgen?

De opleiding Opleiding tot Verpleegkundige kun je onder andere bij HZ University of Applied Sciences in Vlissingen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige?

Als je de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige wil volgen bij HZ University of Applied Sciences, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot Verpleegkundige?

Aan de Opleiding tot Verpleegkundige van HZ University of Applied Sciences studeren momenteel rond de 34 studenten.

Contactgegevens van HZ University of Applied Sciences Vlissingen

Adresgegevens

Edisonweg 4
4382 NW, Vlissingen
Zeeland

Postadresgegevens

Postbus 364
4380 AJ, Vlissingen
Zeeland
info@hz.nl | 0118 - 489229

HZ University of Applied Sciences Vlissingen op FacebookHZ University of Applied Sciences Vlissingen op InstagramHZ University of Applied Sciences Vlissingen op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:15.

Bronnen: geen

Skip to content