Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde – Deeltijd

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde – Deeltijd

De hbo bachelorstudie Leraar Scheikunde VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, proeven demonstreert en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar scheikunde.

Deze opleiding is te volgen als deeltijd, voltijd.

Hogeschool Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool Utrecht in Utrecht.

 • Niveau: HBO
 • Soort opleiding: Bachelor
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Deeltijd
 • Titel: Bachelor of Education
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
5.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2018

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuur, leven en technologie of Scheikunde), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Hogeschool Utrecht vindt het belangrijk dat jij je studie succesvol doorloopt. Dat succes begint bij het kiezen van een studie die echt bij je past. Alle studenten bij de HU starten daarom met een matchingstraject.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde, die je kunt volgen bij Hogeschool Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze hbo-opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding54 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 15 eerstejaars
 • Eerstejaars man 47%
 • Eerstejaars vrouw 53%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 61%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2018

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2018 hebben 16 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde. Waarvan er 6.3% een 1 hebben gegeven, 18.8% een 2, 50.0% een 3, 25.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 5.9 / 10
 • Sfeer 7.4 / 10
 • Inhoud 6.2 / 10
 • Algemene vaardigheden 6.6 / 10
 • Aansluiting beroepspraktijk 6.9 / 10
 • Docenten 6.1 / 10
 • Toetsing en informatie 7.0 / 10
 • Informatievoorziening 6.4 / 10
 • Studierooster 6.0 / 10
 • Studielast 5.8 / 10
 • Stage ervaring 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 6.4 / 10
 • Kwaliteitszorg 5.7 / 10
 • Uitdagend onderwijs 5.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 6.3%
2 / 5 18.8%
3 / 5 50.0%
4 / 5 25.0%
5 / 5 0.0%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


test

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde van Hogeschool Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde van Hogeschool Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde (deeltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde te volgen bij Hogeschool Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde kun je onder andere bij Hogeschool Utrecht in Utrecht volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde wil volgen bij Hogeschool Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde van Hogeschool Utrecht kreeg in 2018 het cijfer 5.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuur, leven en technologie of Scheikunde), NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde?

Aan de Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Scheikunde van Hogeschool Utrecht studeren momenteel rond de 54 studenten.

Contactgegevens van Hogeschool Utrecht

Adresgegevens

Padualaan 101
3584 CH, Utrecht
Utrecht

Postadresgegevens

Postbus 573
3500 AN, Utrecht
Utrecht
info@hu.nl | 088 - 4818181

Hogeschool Utrecht op FacebookHogeschool Utrecht op TwitterHogeschool Utrecht op InstagramHogeschool Utrecht op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:07.

Bronnen: geen

Skip to content