Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde – Deeltijd

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde – Deeltijd

De hbo bachelorstudie Leraar Natuurkunde VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar natuurkunde.

Deze opleiding is te volgen als deeltijd, duaal.

Saxion Next in Deventer

Deze opleiding kun je volgen bij Saxion Next in Deventer in Deventer.

  • Niveau: HBO
  • Soort opleiding: Bachelor
  • Voltijd/deeltijd/duaal: Deeltijd
  • Titel: Bachelor of Education

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


test

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Docenten algemene vakken secundair onderwijs42.9% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs46.4% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde van Saxion Next in Deventer achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde van Saxion Next, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde (deeltijd) in Deventer de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Deventer!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde te volgen bij Saxion Next:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde kun je onder andere bij Saxion Next in Deventer volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Contactgegevens van Saxion Next

Adresgegevens

Handelskade 75
7417 DH, Deventer
Overijssel

Postadresgegevens

Postbus 2119
7420 AC, Deventer
Overijssel
info.next@saxion.nl | 088 - 019 3700

Saxion Next op FacebookSaxion Next op TwitterSaxion Next op InstagramSaxion Next op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:24.

Bronnen: geen

Skip to content