Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits – Voltijd

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits – Voltijd

De hbo bachelorstudie Leraar Duits VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je verwerft een goede beheersing van het Duits en maakt kennis met de samenleving en cultuur van Duitstalige landen. Je leert hoe je plant en organiseert, stof uitlegt, oefeningen voordoet en ontwerpt en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en de vakinhoudelijke kant van het beroep leraar Duits.

Deze opleiding is te volgen als voltijd, deeltijd.

Hogeschool Rotterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool Rotterdam in Rotterdam.

 • Niveau: HBO
 • Soort opleiding: Bachelor
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Bachelor of Education
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
6.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2018

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM (met Duits), CM (met Duits), NG (met Duits), NT (met Duits).
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen, zoals het uitvoeren van de startmeter (digitale vragenlijst), het schrijven van een motivatiebrief, het meenemen van een recente cijferlijst of het bijwonen van een onderwijsactiviteit.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits, die je kunt volgen bij Hogeschool Rotterdam in Rotterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze hbo-opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding61 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 9 eerstejaars
 • Eerstejaars man 56%
 • Eerstejaars vrouw 44%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 55%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2018

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2018 hebben 36 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits. Waarvan er 8.3% een 1 hebben gegeven, 16.7% een 2, 30.6% een 3, 36.1% een 4 en tot slot heeft 8.3% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 6.4 / 10
 • Sfeer 6.7 / 10
 • Inhoud 6.5 / 10
 • Algemene vaardigheden 6.8 / 10
 • Voorbereiding beroepsloopbaan 6.9 / 10
 • Docenten 6.7 / 10
 • Studiebegeleiding 6.2 / 10
 • Toetsing en informatie 6.3 / 10
 • Informatievoorziening 6.4 / 10
 • Studierooster 5.7 / 10
 • Studielast 5.8 / 10
 • Groepsgrootte 8.1 / 10
 • Stage en opleiding 5.7 / 10
 • Stage ervaring 8.0 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.2 / 10
 • Kwaliteitszorg 5.7 / 10
 • Uitdagend onderwijs 6.0 / 10
 • Internationalisering 6.9 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 8.3%
2 / 5 16.7%
3 / 5 30.6%
4 / 5 36.1%
5 / 5 8.3%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • HonoursprogrammaBen je gemotiveerd om uit te groeien tot een excellente beroepsbeoefenaar, wil je meer uit je studie halen en een plus op je CV zetten, dan biedt deze opleiding een honoursprogramma voor je aan.

test

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs84.8% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits van Hogeschool Rotterdam in Rotterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits van Hogeschool Rotterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits (voltijd) in Rotterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Rotterdam!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits te volgen bij Hogeschool Rotterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits kun je onder andere bij Hogeschool Rotterdam in Rotterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits wil volgen bij Hogeschool Rotterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits van Hogeschool Rotterdam kreeg in 2018 het cijfer 6.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits?

Aan de Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Duits van Hogeschool Rotterdam studeren momenteel rond de 61 studenten.

Contactgegevens van Hogeschool Rotterdam

Adresgegevens

Rochussenstraat 198
3015 EK, Rotterdam
Zuid-Holland

Postadresgegevens

Postbus 25035
3001 HA, Rotterdam
Zuid-Holland
010 - 7944400

Hogeschool Rotterdam op FacebookHogeschool Rotterdam op TwitterHogeschool Rotterdam op InstagramHogeschool Rotterdam op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:04.

Bronnen: geen

Skip to content