Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Officemanagement – Voltijd

Officemanagement – Voltijd

De hbo associate degree Officemanagement is erop gericht om je te leren hoe je de interne organisatie van een afdeling, vestiging of bedrijf optimaal kunt laten functioneren. Je leert leidinggeven aan een secretariaat, assisteert bij het voorbereiden van managementbeleid en bewaakt de informatiestromen. Daarnaast leer je processen binnen een bedrijf of organisatie goed aan te sturen, maar ook te analyseren. Het gaat er bij officemanagement vooral om dat specifieke bedrijfsprocessen van verschillende afdelingen beter op elkaar worden afgestemd. Je besteedt veel aandacht aan taalbeheersing (Nederlands en moderne vreemde talen), (bedrijfs)economie, communicatie, informatica en management. Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor de bijbehorende bachelorstudie.

Deze opleiding is te volgen als voltijd, deeltijd, duaal.

Hogeschool Schoevers Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool Schoevers Eindhoven in Eindhoven.

  • Niveau: HBO
  • Soort opleiding: Associate degree
  • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
  • Titel: Associate Degree

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Officemanagement.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM (met (Economie of Maatschappijwetenschappen of M&O of Bedrijfseconomie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM (met Bedrijfseconomie of Economie of Maatschappijwetenschappen of M&O), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Officemanagement (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van hebben studenten gestemd op de opleiding Officemanagement. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

62%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Officemanagement (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Oordeel van afgestudeerden

62%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


test

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Officemanagement. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Administratief medewerkers, algemeen20.7% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Officemanagement van Hogeschool Schoevers in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Officemanagement dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Officemanagement Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Officemanagement. Heb je zelf ook ervaring met Officemanagement van Hogeschool Schoevers, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Officemanagement (voltijd) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!


Veelgestelde Vragen over Officemanagement

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Officemanagement te volgen bij Hogeschool Schoevers:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Officemanagement volgen?

De opleiding Officemanagement kun je onder andere bij Hogeschool Schoevers in Eindhoven volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Officemanagement, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM (met Bedrijfseconomie of Economie of Maatschappijwetenschappen of M&O), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).

Contactgegevens van Hogeschool Schoevers Eindhoven

Adresgegevens

Kennedyplein 204
5611 ZT, Eindhoven
Noord-Brabant

Postadresgegevens

Markt 17
5611 EB, Eindhoven
Noord-Brabant
040 - 2442832

Hogeschool Schoevers Eindhoven op FacebookHogeschool Schoevers Eindhoven op Instagram

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:30.

Bronnen: geen

Skip to content