Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken – Duaal

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken – Duaal

De hbo bachelorstudie Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) leidt op tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er). Echografie, radiologie, radiotherapie en nucleaire geneeskunde vormen samen de medische beeldvormende en radiotherapeutische technieken (MBRT). Bij echografie, radiologie en nucleaire geneeskunde gaat het vooral om het maken van röntgenafbeeldingen, echo's en computerbeelden van de werking van het menselijk lichaam. Bij radiotherapie staat de bestralingsbehandeling van de patiënt centraal. Je leert onder meer hoe je medische afbeeldingen (bijvoorbeeld röntgenafbeeldingen en echo's) maakt en verwerkt, de negatieve effecten van straling zo klein mogelijk houdt en patiënten voorlicht en voorbereidt op het onderzoek. Verder leer je bestralingsplannen maken: je bereidt de bestraling voor, voert die uit en legt de gegevens vast.

Deze opleiding is te volgen als duaal, voltijd.

Fontys Hogescholen Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogescholen Eindhoven in Eindhoven.

 • Niveau: HBO
 • Soort opleiding: Bachelor
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Duaal
 • Titel: Bachelor of Science
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
8.3
Studenttevredenheid
cijfer in 2018

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken, die je kunt volgen bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze hbo-opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding92 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 27 eerstejaars
 • Eerstejaars man 8%
 • Eerstejaars vrouw 92%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 77%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2018

Voor het gemiddelde cijfer van deze duaal opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2018 hebben 24 studenten gestemd op de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 16.7% een 3, 50.0% een 4 en tot slot heeft 33.3% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.3 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Inhoud 7.9 / 10
 • Algemene vaardigheden 7.3 / 10
 • Aansluiting beroepspraktijk 8.8 / 10
 • Docenten 7.8 / 10
 • Studiebegeleiding 7.7 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Informatievoorziening 7.1 / 10
 • Studierooster 6.9 / 10
 • Studielast 8.0 / 10
 • Groepsgrootte 8.5 / 10
 • Stage ervaring 9.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.3 / 10
 • Kwaliteitszorg 6.7 / 10
 • Uitdagend onderwijs 7.1 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 16.7%
4 / 5 50.0%
5 / 5 33.3%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

laag

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


test

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Laboranten medische diagnostiek en therapie96.6% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Fontys Hogescholen in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Heb je zelf ook ervaring met Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Fontys Hogescholen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!


Veelgestelde Vragen over Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken te volgen bij Fontys Hogescholen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken volgen?

De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken kun je onder andere bij Fontys Hogescholen in Eindhoven volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken?

Als je de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken wil volgen bij Fontys Hogescholen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken?

De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Fontys Hogescholen kreeg in 2018 het cijfer 8.3.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken?

Aan de Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Fontys Hogescholen studeren momenteel rond de 92 studenten.

Contactgegevens van Fontys Hogescholen Eindhoven

Adresgegevens

Rachelsmolen 1
5612 MA, Eindhoven
Noord-Brabant

Postadresgegevens

Postbus 347
5600 AH, Eindhoven
Noord-Brabant
info@fontys.nl | 088 - 5080000

Fontys Hogescholen Eindhoven op FacebookFontys Hogescholen Eindhoven op TwitterFontys Hogescholen Eindhoven op InstagramFontys Hogescholen Eindhoven op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:17.

Bronnen: geen

Skip to content