Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Leraar basisonderwijs (PABO)

Hbo Leraar basisonderwijs (PABO)

Iedereen weet dat de opvoeding van de ouders belangrijk is, maar men vergeet daarbij vaak hoe belangrijk de rol van een juf of meester kan zijn. Leerlingen zien hun onderwijzer namelijk vele uren per dag en vele malen per week. Lijkt het jou leuk om kinderen te helpen bij het basisonderwijs? Wellicht is de opleiding Leraar basisonderwijs oftewel PABO iets voor jou!

Leraar worden is iets dat vele kinderen vermelden als je hen vraagt wat ze later willen worden. Daarom zien veel leraren hun beroep ook meer als een roeping dan een doodnormale baan. Met deze 4-jarige opleiding kun je vele kanten op. Zo kun je uiteraard aan de slag als leraar in het basisonderwijs, maar je kunt ook naar het speciaal basisonderwijs of natuurlijk doorstuderen voor een master.

Er zijn vaak mensen nodig in het onderwijs, dus veel kans op een goede baan. Word jij de nieuwe leraar die onze kinderen vooruit helpt?

Hbo Leraar basisonderwijs (PABO)

Ga naar de opleidingen!

Toelatingseisen & numerus fixus

Voordat je kunt worden toegelaten tot de opleiding hbo Leraar basisonderwijs, oftewel de PABO, kan het zijn dat je moet voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Deze eisen worden gesteld door de hogeschool waar je de opleiding wil gaan volgen. Je kunt hierbij denken aan je vooropleiding, of je een diploma hebt behaald en/of welke vakken je in je vakkenpakket had zitten.

Naast de toelatingseisen kan het ook zijn dat de hogeschool een zogeheten numerus fixus hanteert. Dit houdt in dat een beperkt aantal nieuwe studenten wordt toegelaten tot de hbo-opleiding.

Zowel de toelatingseisen als de numerus fixus zijn per hogeschool en per opleiding verschillend. Hieronder vind je de meest algemene toelatingseisen die je waarschijnlijk veel tegenkomt.

Havo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Vwo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Mbo

  • Niveau 4

Alle PABO opleidingen

Ben je er over uit en wil je graag een hbo-opleiding Leraar basisonderwijs oftewel PABO volgen? Hieronder vind je het overzicht aan opleidingen binnen dit studiecluster, van verschillende hogescholen in Nederland. Wil je meer informatie ontvangen over een desbetreffende opleiding, klik dan op ‘Informatie Aanvragen’ of reageer met een vraag onderaan de pagina!

Helaas, geen resultaat gevonden. Probeer het nog eens of neem contact met ons op via info@studiegids.nl!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 november 2020 om 16:14.

Bronnen: geen

Skip to content