Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Interieurarchitectuur – Voltijd

Interieurarchitectuur – Voltijd

De hbo masterstudie Interieurarchitectuur leidt op tot interieurarchitect die creatief, communicatief en onderzoekend te werk gaat. In samenwerking met verschillende partijen zoek je naar passende en innovatieve ontwerpoplossingen. Je leert bestaande architectonische substanties te begrijpen en door middel van onderzoek, beeldvorming en ruimtelijk ontwerp te veranderen. De masterstudie stelt studenten in staat vanuit een brede oriëntatie op de specialistische beroepsmogelijkheden van de interieurarchitectuur zich individueel te specialiseren.

Deze opleiding is te volgen als voltijd.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag

Deze opleiding kun je volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in Den Haag.

 • Niveau: HBO
 • Soort opleiding: Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Master
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Interieurarchitectuur.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Interieurarchitectuur, die je kunt volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze hbo-opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding22 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 12 eerstejaars
 • Eerstejaars man 34%
 • Eerstejaars vrouw 66%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 90%


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Interieurarchitectuur. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Interior Architecture

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Interieurarchitectuur van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Interieurarchitectuur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Interieurarchitectuur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Interieurarchitectuur. Heb je zelf ook ervaring met Interieurarchitectuur van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag), laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Interieurarchitectuur (voltijd) in Den Haag de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Den Haag!


Veelgestelde Vragen over Interieurarchitectuur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Interieurarchitectuur te volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag):

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Interieurarchitectuur volgen?

De opleiding Interieurarchitectuur kun je onder andere bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Interieurarchitectuur?

Als je de opleiding Interieurarchitectuur wil volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag), dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Interieurarchitectuur, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Interieurarchitectuur?

Aan de Interieurarchitectuur van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) studeren momenteel rond de 22 studenten.

Contactgegevens van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Adresgegevens

Prinsessegracht 4
2514 AN, Den Haag
Zuid-Holland

Postadresgegevens

Postbus 11670
2502 AR, Den Haag
Zuid-Holland
post@kabk.nl | 070 - 3154777

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten op FacebookKoninklijke Academie van Beeldende Kunsten op TwitterKoninklijke Academie van Beeldende Kunsten op InstagramKoninklijke Academie van Beeldende Kunsten op YouTubeKoninklijke Academie van Beeldende Kunsten op Vimeo

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:43.

Bronnen: geen

Skip to content