Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Communicatie – Deeltijd

Communicatie – Deeltijd

Tijdens de associate degree Communicatie leer je hoe je verschillende doelgroepen het beste kunt aanspreken. Je wordt opgeleid tot een professional die taken kan uitvoeren en klanten en medewerkers kan adviseren. Denk hierbij aan het creëren van content voor blogs en websites en aan het inzetten van diverse media in woord en beeld, maar ook aan het onderhouden van relaties binnen en buiten de organisatie.

Deze opleiding is te volgen als deeltijd.

Avans Hogeschool Breda

Deze opleiding kun je volgen bij Avans Hogeschool Breda in Breda.

 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Communicatie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Communicatie, die je kunt volgen bij Avans Hogeschool in Breda. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze hbo-opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding56 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 27 eerstejaars
 • Eerstejaars man 26%
 • Eerstejaars vrouw 74%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 70%


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Communicatie. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Dynamiek en DialoogJe maakt een audio- of videoverslag van een interne dialoog binnen een team. Je laat zien dat je begrijpt hoe vele vormen van communicatie en gedrag op elkaar en op de samenwerking inwerken.
 • Voelsprieten voor communicatie in organisatiesJe leert hoe de organisatie in elkaar steekt en wat ze precies voor ogen heeft met haar communicatie. Wat wil de organisatie vertellen en wie is daarbij betrokken?
 • De kracht van tekstJe schrijft en redigeert 5 verschillende teksten, zoals een commerciële tekst, artikel of blog. Dat doe je op basis van een briefing en debriefing, rekening houdend met het auteursrecht.
 • Ken je stakeholdersJe analyseert de customer journey en optimaliseert deze. Op basis daarvan stel je een contentkalender op.
 • De identiteit van de organisatieJe maakt een GAP-analyse waarin je de gewenste en werkelijke identiteit van de organisatie naast elkaar legt. Op basis daarvan ontwikkel je 2 communicatiemiddelen in de nieuwe huisstijl.
 • De CommunicatiespecialistJe leert hoe je jezelf presenteert en hoe je het woord voert voor een organisatie. Je verdiept je in een casus en maakt een ontwerp voor een crossmediaal concept.
 • Multichannel marketingJe stelt een plan op voor een website, waarin je omschrijft hoe je jouw doelgroep wilt bereiken met behulp van de huidige technologie. Je legt ook uit wat je gaat doen om meer bezoekers te trekken.

test

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Communicatie van Avans Hogeschool in Breda achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Communicatie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Communicatie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Communicatie. Heb je zelf ook ervaring met Communicatie van Avans Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Communicatie (deeltijd) in Breda de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Breda!


Veelgestelde Vragen over Communicatie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Communicatie te volgen bij Avans Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Communicatie volgen?

De opleiding Communicatie kun je onder andere bij Avans Hogeschool in Breda volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Communicatie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Communicatie?

Aan de Communicatie van Avans Hogeschool studeren momenteel rond de 56 studenten.

Contactgegevens van Avans Hogeschool Breda

Adresgegevens

Hogeschoollaan 1
4818 CR, Breda
Noord-Brabant

Postadresgegevens

Postbus 90116
4800 RA, Breda
Noord-Brabant
studentinfo@avans.nl | 088 - 5257500

Avans Hogeschool Breda op FacebookAvans Hogeschool Breda op TwitterAvans Hogeschool Breda op InstagramAvans Hogeschool Breda op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:48.

Bronnen: geen

Skip to content