Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Chemische Technologie

HBO Chemische Technologie

Binnen de studie Chemische Technologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Chemische Technologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Chemische Technologie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Chemische Technologie

De hbo bachelorstudie Chemische Technologie is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van processen en producten in de olie-industrie, chemische industrie en geneesmiddelen- en voedingsmiddelenindustrie. Je leert chemische en natuurkundige kennis gebruiken om productieprocessen te beheersen en te verbeteren en om nieuwe technische toepassingen te vinden. Dat kunnen nieuwe kunststoffen, legeringen, keramische materialen, voedingsmiddelen en geneesmiddelen zijn, maar ook nieuwe constructiematerialen of nieuwe productie- en verwerkingstechnieken. Ook het onderzoek naar de gevolgen van die nieuwe toepassingen voor mens en milieu is onderdeel van de studie.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 241
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 35.143
Studenten aantal: 1011

Bachelor Chemische Technologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Chemische Technologie opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Chemische Technologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hbo-studies binnen Exact en Informatica

Binnen de studiesector hbo Exact en Informatica, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud