Studiegids » hbo » HBO Opleidingen » Autonome Beeldende Kunst – Deeltijd

Autonome Beeldende Kunst – Deeltijd

De hbo bachelorstudie Autonome Beeldende Kunst is gericht op het stimuleren van je artistieke ontwikkeling. Denk bij beeldende kunst bijvoorbeeld aan schilderen, grafiek, sculptuur en fotografie, maar ook aan artistieke toepassingen van nieuwe media. Tijdens de studie staat de verbinding tussen de artistieke praktijk (bijvoorbeeld kunst in opdracht) en de maatschappelijke context centraal. Ook krijg je te maken met kunst- en cultuurgeschiedenis.

Deze opleiding is te volgen als deeltijd, voltijd.

ArtEZ University of the Arts Enschede

Deze opleiding kun je volgen bij ArtEZ University of the Arts Enschede in Enschede.

 • Niveau: HBO
 • Soort opleiding: Bachelor
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Deeltijd
 • Titel: Bachelor of Arts
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Autonome Beeldende Kunst.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid
Vooropleidingseisen: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Autonome Beeldende Kunst (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg hoog

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Autonome Beeldende Kunst. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Honours Programme Theorie en onderzoekHet Honours Programme Theorie en onderzoek is een tweejarig studieprogramma, aanvullend op de bacheloropleiding. Gemotiveerde studenten kunnen zich aanmelden om toelating te doen.

test

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Autonome Beeldende Kunst. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Beeldend kunstenaars27.3% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Autonome Beeldende Kunst van ArtEZ University of the Arts in Enschede achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Autonome Beeldende Kunst dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Autonome Beeldende Kunst Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Autonome Beeldende Kunst. Heb je zelf ook ervaring met Autonome Beeldende Kunst van ArtEZ University of the Arts, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Autonome Beeldende Kunst (deeltijd) in Enschede de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Enschede!


Veelgestelde Vragen over Autonome Beeldende Kunst

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Autonome Beeldende Kunst te volgen bij ArtEZ University of the Arts:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Autonome Beeldende Kunst volgen?

De opleiding Autonome Beeldende Kunst kun je onder andere bij ArtEZ University of the Arts in Enschede volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Autonome Beeldende Kunst?

Als je de opleiding Autonome Beeldende Kunst wil volgen bij ArtEZ University of the Arts, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Autonome Beeldende Kunst, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Contactgegevens van ArtEZ University of the Arts Enschede

Adresgegevens

Van Essengaarde 10
7511 PN, Enschede
Overijssel

Postadresgegevens

Van Essengaarde 10
7511 PN, Enschede
Overijssel
artdesign.enschede@artez.nl | 053 - 4828130

ArtEZ University of the Arts Enschede op FacebookArtEZ University of the Arts Enschede op TwitterArtEZ University of the Arts Enschede op InstagramArtEZ University of the Arts Enschede op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 07:10.

Bronnen: geen

Skip to content