Studiegids » hbo » Hogescholen » IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

Overzicht

Met 20 jaar ervaring en meer dan 60.000 studenten uit meer dan 110 landen, IU International University of Applied Sciences (IU), is de grootste privé hogeschool van Duitsland.

Keuze uit 200 studies – IU biedt een breed scala van online opleidingen, voor bachelor-, master-of MBA-studenten. IU International University of Applied Sciences is erkend door de Raad van Wetenschappen als een particuliere universiteit, en alle studieprogramma’s en diploma’s die we momenteel aanbieden zijn geaccrediteerd door FIBBA of de Raad voor Accreditatie. Je kunt de lijst van onze rankings en awards hier bekijken.

Alle studieprogramma’s aan de IU zijn in het Engels. Wij willen studenten de mogelijkheid geven om direct voor een internationaal carrièrepad te kiezen, wat de kans ook vergroot je ideale baan te vinden. Door de studies in één taal aan te bieden, zijn we eveneens in staat de kwaliteit van de leerstof garanderen.

Elk aspect van de studieprogramma’s gebeurt online, en met maximale flexibiliteit – van het inschrijvingsproces tot aan de lessen en de examens. Hierdoor kunnen studenten hun studie afstemmen op hun agenda en interesses. De grote verscheidenheid aan specialisaties stelt je in staat vaardigheden te ontwikkelen die aansluiten bij je doelen. Het onderwijzend personeel en het lesmateriaal zijn van de hoogste kwaliteit, met de nadruk op het uitrusten met alle hulpmiddelen die je nodig hebt voor een succesvolle carrière in de internationale zakenwereld. Daarnaast biedt IU een ondersteunend netwerk dat je alle hulp biedt die je nodig hebt, bij elke stap die je zet. En we doen dit allemaal zodat jij de carrière kunt opbouwen die het beste bij je past.

Dit is wat een studente zegt over haar ervaring bij IU:

“Ik kan studeren en tentamens maken waar en wanneer ik maar wil. Ik waardeer de grote verscheidenheid aan lesmateriaal, dat zeer goed is voorbereid. Van mijn studieschriften en interactieve boeken van IU tot leervideo’s, online forums en online spreekuren, alles is aanwezig. Ik vind het ook geweldig hoe direct je verbonden bent met leraren en coaches en hoeveel ondersteuning je krijgt! “

-Stefanie Ehrhard

Waarom IU?

Nog een paar redenen om IU te kiezen voor het online studeren…

 • Met meer dan 10 jaar ervaring in het aanbieden van online opleidingen, zijn de programma’s van IU ontworpen om aan je behoeften te voldoen en je te helpen slagen.
 • De online campus van de IU biedt een volledig digitale leeromgeving aan, met een gevarieerde set van e-learningtools: interactieve boeken, video’s, online forums, interactieve studieprints, en nog veel meer.
 • IU-studenten kunnen hun examens op elk moment online afleggen – 24/7, 365 dagen per jaar, op korte termijn en vanaf elke locatie.
 • 97% van de IU-studenten beveelt IU aan bij anderen.
 • IU’s doel is om je de middelen te geven die je nodig hebt om een succesvolle carrière op te bouwen. Daarom vindt 94% van afgestudeerden een baan binnen 3 maanden na het afstuderen.
 • Met zijn flexibele voltijd- en deeltijdmodules biedt IU, studenten, de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer ze hun cursussen plannen.
 • De diploma’s van IU worden wereldwijd erkend en geaccrediteerd, waardoor je betere kansen hebt om te slagen op de internationale arbeidsmarkt.
 • IU biedt flexibele betalingsmogelijkheden, voor elke student. Je kunt je studie per maand betalen, of op jaarbasis. Als studenten meer tijd nodig hebben om hun studie af te ronden, kunnen ze die met maximaal twaalf maanden verlengen of, helemaal gratis, een semester vrij nemen.

Hoe inschrijven?

Als studenten de cursus vinden die ze willen volgen, kunnen ze zich online inschrijven door de volgende stappen te volgen:

 • Dien je Aanvraag online in zonder enige verplichtingen
 • Ontvang je studiecontract – Als je ervoor kiest om bij IU te studeren, hoef je alleen nog maar het contract te ondertekenen en naar ons terug te sturen.
 • Je kunt ook ons online studieprogramma uitproberen als je je aanmeldt voor de gratis proefperiode van 1 maand.
 • Studenten kunnen tijd en geld besparen door hun eerdere prestaties te erkennen – 100% online en zonder verplichtingen. Je hoeft alleen maar een erkenningsformulier in te vullen.

Zodra IU alle vereiste documenten heeft ontvangen en je je officieel als student hebt ingeschreven, kann je aan de slag zonder vaste begintijden of semesterdata.

Bacheloropleidingen

Enkele populaire Bachelor vakgebieden zijn onder andere…

Data Science

De bacheloropleiding Data Science behandelt de voorbereiding, visualisatie en analyse van gegevens. Je leert om een methodische, gerichte en logische benadering van data science problemen te nemen. De belangrijkste focus ligt op praktische probleemoplossende vaardigheden.

Computer Science

Met IU’s B.Sc. Computer Science bouw je een brede kennisbasis op, aangevuld met vakken als Cyber Security, Data Science en Artificial Intelligence. Bovendien kun je je carrière verbeteren met extra vaardigheden op het gebied van gegevensbeveiliging, projectbeheer en IT-recht.

Business and IT

Studenten worden voorbereid op een succesvolle carrière in de IT-industrie met een bachelor in business en informatietechnologie. Je verwerft IT-expertise, bijvoorbeeld op het gebied van requirements engineering of op het gebied van datamodellering en databasesystemen, evenals uitgebreide kennis van bedrijfsvoering.

Industrial Engineering and Management

IT is het innoveren van de productie en supply chains over de hele wereld en een B.Eng. in Industrial Engineering en Management online zal bereiden studenten voor om deel uit te maken van de revolutie. De IU Bachelor’s in Industrial Engineering en Management bereidt u met een combinatie van relevante business studies, deskundige kennis van industriële engineering en IT-expertise waarmee u te begrijpen en te optimaliseren processen voor industriële bedrijven overal.

International Management

Of het nu voor een start-up of een multinationale onderneming, IU bereidt studenten voor op de wereldwijde arbeidsmarkt met een online bachelor’s degree in internationaal management. Als onderdeel van uw graad in International Management met IU, kunt u uitgebreide kennis opdoen in marketing, verkoop, public relations, boekhouding, financiën en controlling en HR – en kunt u zich specialiseren in het gebied dat past bij uw interesses.

Bezoek de IU-website om de volledige lijst van undergraduate studiemogelijkheden te bekijken die worden aangeboden.

Masteropleidingen

Enkele populaire Master vakgebieden zijn…

Master of Business Administration (MBA)

Studenten die hoger op de carrièreladder willen komen en hun managementvaardigheden naar het hoogste niveau willen tillen, kunnen aan dit programma deelnemen. IU’s MBA voldoet aan de EQUAL MBA-richtlijnen – een internationaal erkend keurmerk dat de kwaliteit van MBA-programma’s wereldwijd certificeert. Het brede scala aan verplichte keuzevakken biedt u een verscheidenheid aan innovatieve mogelijkheden voor specialisatie, zoals Artificial Intelligence, Big Data of Digital Business Models, die u dankzij hun praktische oriëntatie voorbereiden op de huidige uitdagingen in de wereld van het werk.

Marketingmanagement

Deze opleiding biedt studenten een breed spectrum aan carrièremogelijkheden en bereidt je voor op de toenemende complexiteit en interactieve verantwoordelijkheden van een Marketing Manager. Als onderdeel van dit studieprogramma kunt u keuzevakken kiezen zoals E-Commerce, Productontwikkeling en Design Thinking of Strategische Marketing en Branding om u te specialiseren in een van uw interessegebieden. 

Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit ons leven. In de online master Artificial Intelligence van de IU doe je specifieke kennis op in computergebaseerde taal- en beeldverwerking, slimme productie in Industrie 4.0, of autonome voertuigen.

Master in Management

In deze eenjarige Master in Management vullen studenten hun technische expertise aan met managementkennis en perfectioneren ze hun leiderschapsvaardigheden. De online Master in Management biedt je de kans om een extra kwalificatie in management te behalen met een wetenschappelijke en praktische oriëntatie. U hoeft geen voorkennis te hebben van bedrijfsadministratie en kunt zich richten op een specialistisch gebied, gekozen uit International Marketing, Finance, Accounting, IT Management, Engineering Management, Big Data Management of Leadership.

Bezoek de IU-website om de volledige lijst van aangeboden postdoctorale studiemogelijkheden te bekijken.

Studie-ervaring

In de Online Campus van IU hebben studenten 24/7 toegang tot innovatieve materialen die passen bij hun leervoorkeuren. Het online platform biedt je een reeks aan tools en apps aan, evenals de grootste online bibliotheken en innovatieve materialen die passen bij jouw leerstijl.

Studenten zullen een begeleider hebben om hen persoonlijk bij te staan en vragen te beantwoorden. Hij of zij zal je individuele ondersteuning bieden om je studie succesvol af te ronden en zal je helpen met tijdbeheer, het organiseren van je studie en motivatie. Dit is een gratis ondersteuningsdienst.

Het IU Student Office Team kan studenten ook helpen met vragen over hun studieprogramma.

Bezoek de IU-website voor meer informatie: website

Resultaten afgestudeerden

94 % van de afgestudeerden van de IU vindt een baan binnen de eerste drie maanden na het afstuderen. Twee jaar na het afstuderen heeft gemiddeld 80 procent van de afgestudeerden een leidinggevende functie. 

Hier is wat een paar van IU afgestudeerden zeggen over hoe zij geprofiteerd hebben van hun IU studie-ervaring …

 • “Tijdens mijn sollicitatiegesprek kon ik veel van de aangesneden onderwerpen bespreken omdat ze tijdens mijn studie aan bod waren gekomen.” -Benjamin Mehran/ Alumnus M.A. International Management/ Investment Manager Private Equity, Aves One AG
 • “Het universitaire onderwijs aan de IU wordt gekenmerkt door een hoge mate van praktische relevantie. (…) De steun van vrienden van over de hele wereld en natuurlijk de steun van het universiteitspersoneel, ze waren altijd erg behulpzaam.” – Diana Valdez/ Alumna M.A. International Management/ Pricing Analyst bij Qatar Airways, Doha
 • “Voor mij was het uitgebreide netwerk van IU de sleutel tot succes. “– Sandip Modha/ Alumnus MBA International Business (Finance & Accounting)/ Finance Specialist, Leondrino Exchange

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring van in achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van . Heb je zelf ook ervaring met in , laat dan nu ook jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 september 2021 om 14:40.

Bronnen: geen

Skip to content